De Wassenaard

Login

De Wassenaard
Vrije Basisschool Varsenare
Westernieuwweg 5
8490 Varsenare
050/38.65.43

PRETTIGE VAKANTIE! – openingsuren school van 20-31 augustus: 09.00-12.00 u. en 13.00-16.00 u.

Drank op school

– De kinderen (kleuter en lager) brengen van thuis uit geen brikjes of blikjes mee naar school. Enkel drankjes in plastiek flessen of drinkbussen zijn toegelaten. De plastiek flessen of drinkbussen gaan dagelijks opnieuw mee naar huis. Op die manier zie je als ouder ook of je kind voldoende drinkt. De leerkrachten voorzien in de klas eventueel drinkbekers.

– In het kader van ons gezondheidsbeleid, raden we aan om bij voorkeur water mee te geven. Heel zoete dranken zijn immers niet goed voor de tanden en de algemene gezondheid van de kinderen.

– Wie wil, kan in de voormiddagpauze kiezen voor een flesje melk, een flesje water (chaudfontaine) of een flesje ‘eco-apple’ (een fruitsap zonder toevoeging van suikers, kleurstoffen of bewaarmiddelen). Dit wordt via de schoolrekening betaald.

– Bij het middagmaal krijgen de kinderen gratis kraantjeswater aangeboden. Dit water wordt geregeld gecontroleerd en is heel gezond. Eventueel kan men ook een drankje kopen: een flesje water (chaudfontaine) of een flesje fruitsap (ECO-APPLE).